KARIBISK TOMATSOPPA

 
 
4 portioner
 
300 g räkor i lag
1/2 gul lök 
3 potatisar 
1 morot 
3 vitlöksklyftor 
4 limeblad 
1/2 Chili 
2 msk tomatpuré 
2 förpackningar krossade tomater 
500 g kokosmjölk 
1/2 hönsbujongtärning 
färsk koriander 
 
8 tortillabröd (jag föredrar fullkornsbröd) 
olja till stekning
salt och peppar 
 
1. Skala och hacka löken, potatisen, moroten och vitlöken. 
2. Finhacka den färska chilin, värm lite olja i botten på en kastrull och fräs alltsammans med limebaden utan att rotsakerna får färg. 
3. Tillsätt tomatpurén och låt det fortsätta fräsa under omrörning. 
4. Tillsätt därefter krossade tomater och lite vatten och låt detta koka tillsammans med buljongtärningen i 15-20 minuter på medelvärme. 
5. Tillsätt kokosmjölken och fortsätt koka soppan ytterligare 10 minuter. 
6. Ta upp limebladen och mixa soppan ( den kan även ätas utan att mixas) 
7. Stek tortillabröden hastigt i en stekpanna med lite olja på. 
8. När allt är färdigt lägger du i räkorna i soppan precis innan servering.
9. Njut! 
 
 
Vi gjorde denna soppa idag på skolan. Tomatsoppa låter kanske inte så festligt men den var riktigt god! 
Och man kan ju byta ut de krossade tomaterna mot vanliga för att få den mer äkta. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0