HAVREBRÖD

 
 
Bakade supergoda och enkla bröd igår. Nyttiga och dessutom inga speciellt ovanliga ingredienser man måste köpa hem.
 
1 liter vatten
2 paket jäst
1 tsk salt
2 msk honung
3 msk kanel
1 dl linfrön
5 dl grahamsmjöl
7 dl rågsikt (eller rågmjöl)
1,5 dl fiberhavregryn (eller något annat havregryn)
1 msk olivolja
 
1. Blanda 1 liter 37gradigt vatten med jästen så att den löser sig
2. Blanda sedan i resten av ingredienserna och jobba ihop degen ordentligt till en fin deg. Lättast i en assistent eller matberedare.
3. Låt jäsa i 45 min
4. Rulla till bullar, låt jäsa en liten stund på plåten
5. Pensla med ägg eller vatten och strö på havregryn, solrosfrön eller något annat du vill ha på dina bröd.
6. Sätt in i ugnen på 225-250 grader i 15-20 minuter eller tills bröden fått färg och känns genomgräddade.
7. Klart!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0