DUNDERBOLLAR / RAW CHOKLADBOLLAR

 
Dunderbollar; 
 
 
 
Mixa sönder 2 dl mandlar i en matberedare (mixa inte alltför länge så det blir mjöl, det är gott med lite crunch)
 
 
Tillsätt 10 dadlar, 1 msk nyponskalsmjöl, rivet skal från en halv citron, 1 cm riven färsk ingefära, lite salt, lite vatten. Mixa samman allt till en tjock smet. Tillsätt lite vatten på slutet för att få smeten att ta ihop till rullbar konsistens. Forma till bollar och rulla i kokos.
 
Supergoda och nyttiga.

Raw Chokladbollar; 
 
 
Blanda ihop 1 dl naturella chashewnötter och 4 msk riven kokos i en matberedare tills allt är som pulver. 
 
 
 
Tillsätt 6 Dadlar (ekologiska osötade) , 1 msk kokosfett (gärna cocosa men annars kan du ersätta med olja eller utesluta fettet helt), 4 msk kakao, 3 msk malda linfrön, 1/2 tsk äkta vaniljpulver, lite salt, lite vatten. Mixa ihop i en matberedare tills det blivit en deg, tillsätt lite vatten för att få en formbar deg. Rulla bollarna i kokos. 
 
 
 
Personligen tycker jag chokladbollarna är godast, men dunderbollarna har en syrlig god smak från citronskalet och ingefäran så pröva hörni! Helst med en god kopp svart kaffe till. Mums
 

Kommentarer
Postat av: fundersam

vissa dagar har jag dagar då jag går och är sugen på något hela tiden. inte hungrig eller så, vill som bara ha något att tugga på hela tiden. någon som kanske har samma problem ibland? har du något tips för att motstå små ätandes eller finns de något som stoppar sötsuget? kram älskar din blogg

2013-03-04 @ 18:59:22
Postat av: Emma

Vad för slags olja ska man använda om man inte har cocosfett? Matolja?

Svar: Svarar i inlägg:)
Alva

2013-03-04 @ 22:06:37
Postat av: Anonym

Har du näringsinnehåll på chokladbollarna?

Svar: Nej tyvärr inte. Jag räknar inte kalorier!:)
Alva

2013-03-05 @ 08:58:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0