RYGGPASS

Ryggen fick jobba idag. Ska hoppa i duschen nu och cykla iväg mot skolan och avverka två lektioner. Ikväll blir det danskurs och dansträning. Fredag imorn, igen!
 
Dagens pass:
 
Uppvärmning på crosstrainern
 
10 set marklyft
Ryggrullningar med viktskiva varvat med rygglyft
Marklyft med viktskivor 5 set
Hantellyft 5 set varvat med lats i kable
Rodd i Cable 6 set
Rodd med stång 5 set
Latsdrag 5 set
Bröstrygg i maskin 5 set
Avslutade med kettlebells-svingar 6 set
 
+ mage
 
Bilden gick tyvärr inte att ladda upp.
 

LYCKA





FRUKTSTUND

 
Känns sjukt bra att ha religionsprovet ur världen. Älskar känslan att gå ut ur klassrummet efter ett bra prov, nöjdast i världen. Sitter och äter frukt nu och ska ta tag i mitt Cv och lite annat innan det är dags för paltmiddag. Umgås med min favoritkille ikväll. Och tidigt imorgonbitti åker jag till Umeå universitet hela dagen. 
 
Du som undrade vad min instagram heter: alvaooberg

TJUGOFEMTE FEBRUARI

 
Axlarna bränner efter ett härligt morgonpass. Gillar tisdagar och axelträning.
God morgon på er.

NIKE

 
Går fortfarande och längtar tills jag får inhandla mig ett par Nike Air Max.
Hur snygga som helst.
 
Har haft en superbra helg med träning, film, fest, plugg och dansträning igår. Måndag idag igen och en vecka full av möjligheter. Krigade mig igenom ett biceps/tricepspass imorse innan skolan + mage och cardio.
Ikväll ska jag plugga till Religionsprovet som går av stapeln imorgon. Ha det bäst!

'




LÖRDAG


Godmorgon på er. Hann inte med att blogga igår men hade en superbra dag med benpass, god mat och umgicks med massa folk igårkväll. 

Kom mig i säng rätt tidigt så det blir ett morgonpass för min del. Spinning, rygg och bröst står på dagens schema. Mina svagaste muskler. Men inte blir dom ett dugg starkare av att inte tränas. 


I MINA LURAR

 
Du som undrade vad jag lyssnar på när jag tränar. Här är några av alla mina låtar på träningslistan.
Lyssnar på allt möjligt, men helst något med bra dunk och ös.

LUNCH

 

MELLAN FRUKOST OCH LUNCH

 
Kändes lite tidigt att laga lunch redan tio så det fick bli en skål med kvarg, hallon och funlight till mellanmål.
 
Vi fixade så vi slapp fara till skolan idag och ha en enda lektion så jag är fri hela dagen idag. Ska ta tag i en analysuppgift, religionsplugg och kanske hinna baka dundebollar. Ikväll ska jag på danskurs och dansträning. Fredag imorgon, yes!

FINNS INTE BÄTTRE START PÅ DAGEN

 
Ojj vilket grymt pass jag fick till idag. Axlarna är mos och magen är helt slut. Många axelpressar, armhävningar och andra bra övningar. Älskar axelpass.
Bra start på en bra dag!

Skulle gärna äga lite mer pengar på kontot så jag kunde inhandla mig en hel garderob med snygga träningskläder. Blandannat niketightsen här ovan↑ Men just nu är det lite knapert så jag får nöta sönder mina träningskläder jag har. Men i sommar ska jag jobba, och förmodligen ett år efter studenten. Då kommer jag unna mig fler snygga träningskläder.
Är det bara jag som hellre köper såna än vanliga? Bästa känslan att känna sig bekväm och snygg när man kollar sig själv i spegeln på gymmet.
 
Okej, nog pratat om träningskläder. Ikväll ska jag plugga religion och dricka kaffe. Ladda för morgondagen. Inte mer än så händer denna onsdagkväll. Längtar massor till helgen! Varför vet jag inte men förhoppningsvis sker något mer spännande då.
 
 

ÄRTOR I EN SOPPA

Nyckelhålsmärkt ärtsoppa, ägg, paprika.

Har precis middag med mamma och pappa efter mitt eftermiddagspass. Alltid lika gott med mat efter träning. Känns alltid som att man skulle kunna äta ett helt hus typ. Eller är det bara jag?
Körde intensiv cardio med intervaller och ett lite lättare benpass idag.
 
Mitt pass såg ut såhär: 
Crosstrainern 60 min
Breda/smala benpressar 6 set
Enbens-knäböj i benpressen 3 varje ben
Lårcurl 6 set tyngre varvat med lättare vikt
Benspark 5 set 3 set tyngre
Rumpövningar med gummiband
Raka marklyft på ett ben med kettlebell
 
Avslutade med vadpress 9 set vanliga, insida, utsida
 
Helt okej onsdagspass!

7.30


Befinner mig på skolan redan nu på något märkligt vis. Fyra jobbiga lektioner ska avklaras innan jag får pallra mig iväg till Sensia för ett eftermiddagspass. Armarna mina värker sen gårdagens pass med Hanna så dom får vila idag. Rumpan och flåset däremot ska få jobba. Längtar! 

Ha en bra dag vänner. 

LETTERS TO JULIET



Film, tända ljus och mys med min favoritkille förgyller denna måndagkväll.

Var dock inte denna filmen jag ville se men den duger nog den med.  

TRE FRÅN HUVUDSTADEN


Tre bilder från när jag och mina åtta favorittjejer åkte till Stockholm några dagar i början av månaden. Vi festade, shoppade, åt massa god mat, såg bio och hade det hur bra som helst.
 
Idag ska jag försöka skriva ett CV, plugga religion, se en film jag velat se hur länge som helst, få i mig vanlig mat och kanske ta mig ut i friska luften lite senare. Vila mellan alla to-do´s ska jag såklart också göra.
 

HEMMAGJORD SORBET

 Enkelt, snabbt och gott.

VACKER UTAN SPACKEL

 
Fick fram ett leende på läpparna trots att jag blir hemma från skolan idag på grund av min magsjuka som dock är på bättringsvägen. Illamåendet har släppt och jag ska försöka få i mig så mycket mat jag kan idag så är jag förhoppningsvis på banan imorgon. Är helt tom på energi så vi får se om benen bär mig till duschen nu. Haha.

NYA DOJJOR

 
Är redan kär i mina nya träningsskor jag inhandlade i torsdags. Dom till höger är från Inter Sport och dom andra är från Sportringen.
 
Nu ska jag försöka ta tag i lite religionsplugg och hoppas på att illamåendet och magontet kan hålla sig borta. Håller tummar och tår för mig själv.

NIKE

 
Har kollat länge på det här träningslinnet men inte unnat mig att köpa det. Men så kommer Jonas med det i allahjärtansdag present till mig. Materiell lycka.

VÄRLDENS BÄSTA

 
Han är bara för bra pojken min. Ojj va tur jag har som får ha en så fin människa i mitt liv♥
 
Har precis kommit hem från Umeå efter en himla bra helg bortsett från att jag har åkt på någon slags magsjuka inatt. Men det var väl min tur den här gången. Hoppas iallafall på att kunna få i mig något ikväll så jag inte hamnar så back. Hoppas allt är bra med er vänner.

MOT UMEÅ


Har hunnit med ett benpass imorse, tre lektioner och nu åker jag till Umeå hela helgen och lirar innebandy. Återkommer på söndag.
Puss på er fina ni.

RYGGPASS (mobilt)



Godmorgon på er. Min rygg är så gott som återställd efter min överansträngning förra veckan så jag köttade mig igenom ett ryggpass denna torsdagmorgon. Magen har även fått sig en omgång. Känns bra i hela kroppen. Och knoppen. 

Dagens övningar: 

Marklyft 
Ryggrullningar med viktplatta
Marklyft med viktplattor -högreps
Latsdrag med hantlar 
Latsdrag i cable 
Chins i maskin
Rodd 
Stående rodd i cable 
Bröstrygg i maskin 
Chins med gummiband 

Magövningar:
Situps 
Chrunches 
Russian twist 
Chrunches med viktskiva 
Benlyft 
Plankan 
Övningar i TRXbanden 
 
Ska duscha och basta nu innan jag cyklar mot skolan för ett prov och några få lektioner. Imorgon är det fredag och jag åker till Umeå! Wopido. 

 



••



 

KVART ÖVER FYRA

 
Har en rejäl träningsverk i mina armar sen gårdagens pass. Alltid kul när jag lyckas få det. Gjorde bort dagens träning redan tidigt imorse innan jag åkte till Luleå så kvällen min kommer bestå av plugg och kaffedrickande så jag håller mig vaken. Ska äta blodpudding till middag nu innan jag drar igång. Förstår inte hur jag kan tycka det är så fantastiskt gott. 

FRIENDS

 
Jag och Hanna blev less på att strosa runt på utbildningsmässan rätt fort så vi pallrade oss in till stan, fikade och pratade om livet. Du är så bra vännen♥

INSPIRATION

Följer denna kvinna på instagram och blir så sjukt inspirerad. Galet vacker, snygg och bra inställning till mat och träning. Ger en massa motivation.
 
Hannaoberg heter hon på instagram.

LAXPAJ

 
Har precis käkat syrrans laxpaj med fullkornsbotten till middag efter ett härligt armpass på Sensia. Lyckades öka i vikt på dom flesta övningarna, tjoho. Har för övrigt haft tre lektioner idag och ätit viltskavsgryta till lunch. Ska iväg på kyrkcenter ikväll och planera för Umeåresan till helgen.
Och imorgon ska jag till Luleå på utbildningsmässa. Hejsvejs.

EN KOMBO

 
Har upptäckt att kaffe och banan är en lyckad kombo. Sött mot beskt typ.
 
Sitter och försöker få mitt filosofiplugg gjort. Kunde gå bättre. Tankarna vill bara iväg på annat. Men jag ska försöka få det gjort innan middagen i alla fall. Mysmiddag med familjen dansträning väntar ikväll.
Måndag imorgon. Ska försöka mig på ett nytt träningsupplägg med fokus på mer styrke, teknik
och kvalitet på utförandet och mindre cardio. Kaos i skallen bara jag tänker på att frångå det
jag är van vid.
 
Men jag har klarat av att bryta mönster förr så det är värt att prova i alla fall.

FRÅN MIN INSTAGRAM

 
Mina senaste bilder på instagram. alvaooberg.
 
Ska ta mig en promenad och rensa tankarna lite innan jag kan ta tag i något av nytta.
Hoppas ni har en mildare söndagsångest än mig.

LAGOMT HÖG PÅ LIVET

 
Saknar att gå på festivaler. Saknar att gå i shorts. Saknar att vara brun. Saknar att ha sommarlov på riktigt.
Bilden är från stadsfesten i Skellefteå i somras när jag och mina bästisar förfestade i gräset i en lekpark. Lagomt hög på livet typ ♦
 
En sån här grå, blöt och tråkig söndag vill jag äga en teleport. Hatar när man vaknar och söndagsångesten dyker upp innan man ens tagit sig upp ur sängen. Jag sitter just nu och försöker känna efter om kroppen min klarar av ett träningspass idag eller om jag ska vila en extra dag och ladda för kommande vecka istället.
 

FRUKOST ÄR BÄST

 
Lätt kvarg, hallon, solrosfrön, kokos, äggmacka, naturella cashew, apelsin.
 
Jag ska ta tag i lite plugg innan Jonas kommer hit och bakar chokladbollar med mig. Ikväll ska vi äta tacos och fara iväg och dansa.
 
Och du som undrade vad för dans vi dansar så är det bugg och fox vi dansar. Vi tränar och går kurs på torsdagar och söndagar och är ut på socialdans så ofta vi kan. Vårat mål är att börja tävla i bugg framöver. Ska fixa en film när vi dansar så får ni se vad vi håller på med.

NÄR HJÄRNAN SÄGER ETT

 
God morgon vänner.
Vaknade upp bredvid min favoritkille denna lördagmorgon. Lyssnar på min kropp och vilar mig från träning idag fastän jag är så sugen att köra ett dunderpass. Men ryggen min säger stopp och även min snoriga näsa.
Jag får leva på mitt grymma benpass jag fick till igår och hoppas på att jag är på banan så snart som möjligt igen.

HÄLSA PÅ FRÄMLINGAR MED ETT LEENDE PÅ LÄPPARNA

 

Tänk vad mycket ett litet leende kan göra. Det kanske gör någons dag.
I Stockholm gick alla med stenfejs och hörlurar. Jag ska försöka
hamna i en stad där ett leende till någon random är normalt.
Eller en hälsning bara för att det kändes bra för stunden är vardag. 
Som när jag är ute och promenerar och hälsar på de jag möter bara
för att det känns bra.

Q/A

 
 
Vad har du för storlek på 2xu tightsen? Xs? Xxs? Är dom stora eller små i storlek?
Omdöme på 2xu tightsen? Är dom sköna?
 
Jag älskar mina 2xu tights. Helt klart mina favoriter i träningsgarderoben. Skulle gärna vilja ha ett par med blå text eller lila också. Jag har storlek xs på mina, men dom är rätt små i storlekarna och har en tight passform.
Personligen tycker jag om när tightsen är lite högre i midjan men 2xu är hyfsat låga vilket är det enda minuset. Annars är dom riktigt sköna och bra att träna i. Dom har inte tendens att töja ut sig som många andra gör.
Märket på tightsen sitter välldigt bra dessutom och ser oförändrat ut trots att jag tvättat dom flera varv. Men jag använder inte sköljmedel när jag tvättar, är rädd att de ska blekas i färgen då.
 
Helt klart träningstights värt att betala tusenlappen för!
 
 
 

DET ÄR JU ÄNDÅ FREDAG

 
Idag har jag gått omkring i svarta jeans, ett randigt linne och min dömysiga teddykofta.
 
Tre lektioner, köttfärsås och spagetti till lunch och nu sitter jag här, nyduschad med en rätt bra känsla i kroppen. Blundar för smärtan i ryggen och min snoriga näsa.
Det är ju ändå fredag.
 
Ikväll ska jag nog umgås med tjejjerna och kolla fotboll. Ha en bra fredag vänner!
 
 

BEN

Mitt ansikte ville tydligen inte komma med på bild idag.
 
Som dom flesta fredagmornar har jag precis avverkat ett härligt benpass. Min rygg har strejkat lite på senaste tiden men efter en bra uppvärmning fick jag till ett bra pass i alla fall.
 
Passet såg ut såhär:
Crosstrainern 30 min
Knäböj
Breda benpressar
Baksida lårcurl
Benspark
Smala benpressar
Enbens-knäböj i benpressen
Rumpövningar med kroppsvikt och gummiband
Marklyft på ett ben med Kettlebell
Utfallshopp varvat med airsquats
 
Avslutade med mage, vadpressar och lite foamrolling för ryggen.
 
 

GULT ÄR INTE ENS FULT

 
Pluggar samhälls och äter fryst mango.
Ikväll ska jag iväg och dansa.
Och imorn är det fredag hörni!

DET LILLA GÖR SKILLNAD

Jag gillar att lägga upp små mål på vägen som inte är så omöjliga att nå upp till. Att få kickar och känna sig nöjd med sin prestation är viktigt för att alls orka hålla motivationen uppe och kriga sig igenom varenda pass. Därför kan små delmål på vägen ge så mycket även fast det kanske känns som en spotta i havet att göra de små förändringarna. Men det kan ju vara det lilla som krävs för att man nästa gång ska orka snäppet mer och därefter ännu mer osv.
 
 
 
Man vill inte stå och stampa på samma ställe, alltid göra det man är bekväm med och känner sig bra på. Som med allt annat så vänjer sig kroppen vid en viss kraftansträngning om denna görs vid upprepade tillfällen. Om man vill få ett ökat resultat, kanske bli starkare, snabbare, uthålligare, rörligare osv så krävs det att man har variation i sin träning och även försöker göra utmaningar som kanske känns lite läskiga och obekväma men som ger så mycket!
 
 
 
Jag är inget bra exempel på detta men jag vill verkligen försöka bli bättre på att utmana mig själv, våga pröva nya grejjer, ha mer variation och våga göra saker som är jäkligt läskiga och bli överlycklig när jag klarar av dem fastän det såg omöjligt ut till en början.
 
Här är några av alla mina mål:
 
Mer variation på mina pass. Inte alltid köra 150 procent utan mer pulserande träning.
 
Bli bättre på att lyssna på kroppens signaler.
 
Stretsha efter de flesta passen. Många övningar kommer gå bättre om jag blir rörligare.
 
Mer crossfitövningar.
 
Gå på något danspass då och då.
 
Våga köra tungt. Minska på repetitionerna.
 
Försöka klara 500 m rodd så snabbt som möjligt. Försöka öka därefter.
 
Jag ska bannemig klara chins utan hjälp till sommaren.
 
Handstående push-up ska jag också försöka fixa.
 
 
 
 
 
 
 

ON TRACK


Idag har jag gått omkring i en orange kofta, ett grått linne och löpartights. Skrivit en halv analys, tränat axlar på gymmet och ätit kycklingsoppa har jag också hunnit med. Känns skönt att vara tillbaka till bloggandet igen. Ni har saknat mig massor va?
 
Q/A
 
Hur lång är du?
Har inte mätt mig på länge men sist var jag kring 156 eller nå.
 
Hur mycket väger du?
Har inte heller vägt mig på ett bra tag. Gillar inte vågar.

RSS 2.0