JULIAS PROTEINBARS
Finhacka en nötblandning med dina favoritnötter (naturella). Jag hade chashew och valnötter. 3 dl sammanlagt. Rosta dessa i en torr stekpanna tillsammans med 2 dl pumpakärnor och linfrön tills de fått lite färg.
Låt svalna i en bunke.
Blanda i 6 äggvitor.
4 dl havregryn.
6 matskedar nyponskalsmjöl. (Fungerar lika bra med vanlig nyponsoppa, lite mer socker i det bara men lika mycket c-vitamin)
6 Matskedar honung.
2 dl russin. (Alternativt. torkade aprikoser, tranbär eller dadlar)
Smaksätt med kakao, vaniljsocker eller kardemumma. Jag hade både kakao och vaniljsocker.
Blanda ihop allt till en smet.
Gör tre kompakta längder av smeten. Grädda i ugnen 30 min på 125 grader.
Skär i 2 centimeters tjocka bitar, låt svalna.
Färdiga!
Personligen tycker jag bäst om att äta dom frysta. Då blir dom lite sega sådär. Annars kan man förvara dom i kylen tills man ska äta dom.
Kommentarer
Postat av: Anonym
Hur mycket kakao och vaniljsocker smaksatte du med?:)
Postat av: beatrice
jag provade göra sånna idag! supergoda! är det okej om jag skriver av receptet till min blogg? huug
Svar:
Alva
Trackback